Aansprakelijkheidsrecht | Advocatenkantoor Phea in Arnhem
Vragen of interesse? Neem contact op!

Aansprakelijkheidsrecht

Twee autootjes boven op aansprakelijkheidsrecht boeken liggende op een toga

Het aansprakelijkheidsrecht is nauw verbonden met het verzekeringsrecht, omdat men veelal verzekerd is tegen aansprakelijkheid met een aansprakelijkheidsverzekering particulieren (AVP) of bedrijven (AVB). Het maakt dan niet uit of u schade heeft veroorzaakt of schade lijdt. Vaak zal een claim ingediend worden bij een verzekeraar, die de schadeclaim zal behandelen. De schade wordt vaak ook netjes vergoed.

Lastiger wordt het bijvoorbeeld wanneer de verzekeraar zich op het standpunt stelt dat geen sprake is van aansprakelijkheid of dat sprake is van eigen schuld. Ook kan het voorkomen dat de verzekeraar (terecht) geen dekking biedt, zodat de schadeveroorzaker aangesproken dient te worden.

Advocatenkantoor Phea kan u op het gebied van het aansprakelijkheidsrecht voorzien van advies, de wederpartij of verzekeraar voor u aanschrijven en, indien nodig, een gerechtelijke procedure aanhangig maken of u daarin bijstaan. Neem vrijblijvend contact met ons op, waarbij een advocaat kan beoordelen of uw zaak kans van slagen heeft.

Advocatenkantoor Phea kan u bijvoorbeeld bijstaan in de volgende aansprakelijkheidskwesties:

  • Weigering (volledige) schadeclaim door verzekeraar
  • Beroepsaansprakelijkheid (bijv. beroepsfouten door de assurantietussenpersoon)
  • Schade als gevolg van onrechtmatige daad of wanprestatie
  • Verkeersaansprakelijkheid
  • Letselschade
  • Werkgeversaansprakelijkheid (arbeidsongevallen)

Kennisbank aansprakelijkheidsrecht

In onze kennisbank vindt u verschillende artikelen waarin wij complexe problemen in klare taal behandelen. Hieronder enkele artikelen uit onze categorie ‘aansprakelijkheidsrecht’.

Op zoek naar juridische hulp op het gebied van aansprakelijkheidsrecht? Neem contact op! Direct contact